najnovšie recepty
Banánovo-makový, bez múky
Suroviny
- 150 gmak mletý
- 2 ksbanány
- 4 ksvajcia
- 2 PLmed
- 2 PLprášok kakaový
- štipkasoľ
- 1/2 balíčkaprášok do pečiva
Postup prípravy receptu
1
Žltka oddelíme od bielok.
2
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšaháme na tuhý sneh
3
Žltka vymiešame s medom, banánmi, kakaovým práškom a makom
4
Sneh postupne po lyžičkách primiešavame do banánovo- makovej zmesi
5
Do vymastenej a múkou vysypanej formy cca priemeru 25 cm vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne hodinu- kontrolujeme či sa cesto nelepí
6
Ak sa cesto nelepí, rúru vypneme a koláčik ešte nejaký čas ponecháme vo vyhriatej rúre
7
Povrch koláča môžeme dozdobiť horkou čokoládou. Podávame s kyslým ovocím